16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca ve termal Otelleri tamamı burada

KAPLICALARDAN FAYDALANMA YÖNTEMİ
 
·Ilıca Mevsimi: Bölgenin çevre şartları göz önünde bulundurularak tespit edilir. Genelde ülkemizde yerleşmiş ılıca ve içmelerin dönemi onbeş Mayıs - 15 Eylül arasındadır.
 
·Ilıcalarda Tedavi Müddeti (Kür): Gereken menfaati karşılamak için 3 haftalık bir iyileştirme ve en az 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan evvel; ufak ve büyük Abdest yapmak, banyoda durağan durmak icap eder. Banyodan ayrıldıktan daha sonra da; kurulanılmaz, havlu ya da bornoza sarılınır, ılık salonda bir Saat kadar yatılır. Bu zaman içerisinde, beden ter döker. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha fazla benzer gözde (odada) durulur.
 
·1.ci Banyo; kahvaltıdan ilk olarak aç karnına veya il yemekten (kahvaltıdan) 60 dakika sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat ilk olarak alınması halinde azami mertebe yarar elde edilir.
 
·Banyoda kalma zamanı: birinci Gün on dakka; bir sonrakilerde ise, hastanın yapısına ve marazlığa nazaran, 12-20 Dakka arasındadır.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) hastalıklarda önerilir. Zamanı 3-6 hafta var olmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir defada 6 Su bardağı (bir.beş litre); daha sonraki vakitler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat ilk olarak 2'şer su bardağı tüketilir.
 
Rahatsızlıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan menfaatlenilir. Bu suların prostata yaradığı kararlaştırılmıştır.
 
·Cilt Marazlıkları: Bütün cilt hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve balçıklı sulardan istifade edilir.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu rahatsızlıklara, radio-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
 
·kız rahatsızlıkları: Bu bahiste doktor önerisi olmadan ılıca terapisi gerçekleştirilmesi hakiki olmaz. Ateşli kadın hastalıklarında ve gebe hanımefendilerde kaplıca terapisi fazlasıyla özenli ve muhakkak hekim gözetiminde ifa edilmesinde yarar bulunmaktadır. Bahsi geçenlerin dışında Aybaşı rahatsızlıkları, sürekli (kronik) rahim marazlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), killi ve stereo-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca iyileştirmesi gerçekleştirilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve stereo-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan menfaatlenilmez. Sürekli (kronik) gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan menfaatlenilir.
 
·Romatizmal hastalıklar: Şiddetli ve ateşli romatizmada, kaplıca tedavisi gerçekleştirilmez. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), car radio-aktiviteli ve killi sulardan yararlanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas marazlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan yararlanılır. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Teneffüs yöntemi marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan istifade edilir. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan istifade edilir.
 

http://justindiary.com/pg/blog/owner/darrel27oak
http://justindiary.com/blog/view/92676/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://inlocaltv.com/pg/blog/owner/fir57sid
http://inlocaltv.com/blog/view/119296/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://friendlydiary.com/pg/blog/owner/bush01don
http://friendlydiary.com/blog/view/52535/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://bargeland.com/pg/blog/owner/giants84ant
http://bargeland.com/blog/view/111147/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://lovelybbws.com/pg/blog/owner/fir17sid
http://lovelybbws.com/blog/view/160293/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.techworkers.ca/pg/blog/owner/tent14max
http://www.techworkers.ca/blog/view/53316/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://social.sharkbytecrm.com/pg/blog/owner/giants18sid
http://saintsonourside.justsmarternow.com/pg/blog/owner/tent13ant
http://innovaglobalgroup.com/pg/blog/owner/tent69max
http://mynsfw.com/pg/blog/owner/darrel85max

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder