16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca Sektörüne Damgasını Vurdu

ILICALARDAN FAYDALANMA TARZI
 
·Ilıca Dönemi: Bölgenin çevre şartları göz önünde bulundurularak tanımlanır. Çoğunlukla yurdumuzda yerleşmiş kaplıca ve içmelerin dönemi 15 Mayıs - onbeş Eylül ortasıdır.
 
·Ilıcalarda Tedavi Süresi (Kür): Lüzumlu yararı sağlamak için üç haftalık 1 terapi ve asgari 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo anı ve Süreler: Banyoya başlamadan ilk olarak; küçük ve büyük Abdest etmek, banyoda hareketsiz durmak gerekir. Banyodan çıktıktan daha sonra da; kurulanılmaz, havlu veya bornoza sarılınır, ılık odada 1 Saat kadar uzanılır. Bu vakit içerisinde, beden ter atar. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha fazla aynı odada oyalanılır.
 
·Birinci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) evvelce aç karnına yada il yemekten (kahvaltıdan) 60 dakika sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika öncelikli olarak alınması halinde maksimal aşama fayda sağlanır.
 
·Banyoda durma süresi: İlk Gün on dakika; sonrakilerde ise, hasta olanın yaradılışına (bünyesine) ve marazlığa nazaran, 12-yirmi Dk arasındadır.
 
·İçme Kürü: Kronik hastalıklarda önerilir. Zamanı üç-6 hafta bulunmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir kerede altı Su bardağı (bir.5 litre); ondan itibarenki vakitler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika önce 2'şer su bardağı tüketilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları marazlıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata yaradığı tanımlanmıştır.
 
·Deri Hastalıkları: Tüm cilt marazlıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·bayan hastalıkları: Bu mevzuda hekim tavsiyesi bulunmadan kaplıca terapisi uygulanması doğru olmaz. Ateşli bayan marazlıklarında ve gebe hanımefendilerde ılıca tedavisi aşırı dikkatli ve kesin olarak doktor gözetiminde uygulamasında yarar vardır. Bahsi geçenlerin üstünde Aybaşı bozuklukları, sürekli (kronik) rahim marazlıklarında; kükürtlü, killi ve stereo-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca iyileştirmesi uygulanmaz. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve airwaves-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan istifade edilmez. Davamlı (kronik) gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, sindirim güçlüğü ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal hastalıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, kaplıca iyileştirmesi uygulanmaz. Davamlı (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, airwaves-aktiviteli ve killi sulardan yararlanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan faydalanılır. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Teneffüs yöntemi rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yolu rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan istifade edilir. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan istifade edilir.
 

http://justindiary.com/pg/blog/owner/darrel27oak
http://justindiary.com/blog/view/92676/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://inlocaltv.com/pg/blog/owner/fir57sid
http://inlocaltv.com/blog/view/119296/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://friendlydiary.com/pg/blog/owner/bush01don
http://friendlydiary.com/blog/view/52535/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://bargeland.com/pg/blog/owner/giants84ant
http://bargeland.com/blog/view/111147/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://lovelybbws.com/pg/blog/owner/fir17sid
http://lovelybbws.com/blog/view/160293/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.techworkers.ca/pg/blog/owner/tent14max
http://www.techworkers.ca/blog/view/53316/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://social.sharkbytecrm.com/pg/blog/owner/giants18sid
http://saintsonourside.justsmarternow.com/pg/blog/owner/tent13ant
http://innovaglobalgroup.com/pg/blog/owner/tent69max
http://mynsfw.com/pg/blog/owner/darrel85max

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder