4 Ağustos 2012 Cumartesi

Google Bünyesine Yeni Oluşumlar Kattı

Google Bünyesine Yeni Oluşumlar Kattı

Google, 4 yaşında yeni 1 sosyal medya firması olan Wildfire'ı satın aldığını ilan ettiği bir web site makalesi yoluyla duyurdu. Google, bu satın alma ile kullanıcılara "sayfalarını, uygulamalarını, tweet'lerini, video filimlerini, sponsorluklarını, reklamlarını ve fazlasını tek 1 daldan yönetmeye" muavin olmak arzuluyor. Google'ın Wildfire için 250 milyon $ gözden çıkardığı konuşuluyor, ancak birtakım membalara nazaran arama devi bu elde etme için 400 milyon dolar sarfetmiş olabilir.




Wildfire, şu an Virgin, Cirque du Soleil, Gilt Group ve Spotify gibi markalar yoluyla değişik toplumsal website sitelerinde içtimai spesiyaliteleri tedvir etmek (yönetmek) üzere faydalanılıyor. Satın alma ile beraber firmanın kurucuları olan Victoria Ransom ve Alain Chuard, Google'a katılacak. Wildfire desteğiyle Google'a bilinmeyen inceleme araçları eklenecek. Bu araçların amaçları "daha güzel ve daha çok zinde içerik" ve "daha fazla manalı etkileşimler" sözcükleriyle açıklanıyor.

Wildfire ortak kurucuları, şirketin net sitesinin web site'unda gerçekleştirdikleri yorumda Google ve Wildfire birleşiminin dijital medya pazarlamayı yönetme yönünden daha güzel bir platform meydana getireceğine inandıklarını söylüyorlar: "Şimdilik, markaların onun sosyal iştirak ve reklam kampanyalarını bütün internette ve Fb, Twitter, YouTube, Google+, Pinterest, LinkedIn gibi bütün içtimai faliyetlerde işletmelerine izin veriyoruz ve müşterilerine verimli deneyimler sunmasını sağlıyoruz. Dolayısıyla Wilfire, her zamanki gibi işlemeye sürüyor ve hizmetimizde bir değişiklik olmayacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder