4 Ağustos 2012 Cumartesi

Dünyanın En Büyük Gökdeleni Azerbaycanda yapılıyor

Dünyanın En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdelen Nerede

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'ye yanaşık 1 çevrede “Hazar Adası” adıyla yerkürenin en uzun gökdeleni inşa edilecek! ikibinonüç dönem bitiminde başlanacak bina kusursuz binelli m yüksekliğinde olacak. şu anda en yüksek bina ise Dubai’de var olan sekizyüzyirmisekiz m'lik Burj Halife.. Pek yakında Burj Halife’nin bu rekorunu Azeriler ellerinden almış olacak. Azeriler Bakü’ye yaklaşan 1 mıntıkada Burj Halife’den 222 metre daha yüksek olan 1 gökdelen dikecek. ikibinonüç′te başlanacak plan eksiksiz 6 senede sonuçlanacak.

Planın, Bakü’nün 25 km güney tarafında inşa edilecek “Hazar Adaları” projesi çerçevesinde hayata geçirileceği açıklanıyor. Bu planda oteller, rezidanslar, golf sahaları, konser salonları ve hatta at yarışı yarışlıkları de olacak.

“Hazar Adası” projelendiği tarzda imar edilirse, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde inşa edilen 1000 m uzunluğundaki “Kraliyet Kulesi”nin de rekorunu elinden çarpmış olacak. Suudi Arabistan’daki gökdelenin ikibinondört yılında sonuçlandırılması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder